Ξενοδοχείο Nantin

Διαβάστε το blog μας

Άριστη επιλογή!

Διαβάστε το blog μας

Το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης άνοιξε την αυλαία του, έπειτα από 17 χρόνια σιωπής!

Το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης άνοιξε την αυλαία του, έπειτα από 17 χρόνια σιωπής!

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας του «Προμηθέα Δεσμώτη» στις 17 και 18 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Έπειτα από 17 χρόνια, το αρχαίο θέατρο, υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, απέκτησε και πάλι ζωή, φιλοξενώντας, στις τέσσερις έτοιμες κερκίδες τού πρώτου διαζώματός του, 500 περίπου θεατές.

Η πρόσβαση, στον οριοθετημένο με σκοινιά χώρο των αναστηλωμένων κερκίδων, έγινε κάτω από τις οδηγίες της τοπικής εφορίας Αρχαιοτήτων. Για την παράσταση, που πραγματοποιήθηκε υπό το φως της ημέρας,  δεν έγινε χρήση φωτισμού ή ηχητικών εγκαταστάσεων, ενώ τα σκηνικά ήταν ελάχιστα.

Ο, αν μη τι άλλο, επίκαιρος λόγος του Αισχύλου ακούστηκε σε κλίμα συγκίνησης στο Αρχαίο Θέατρο και κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό, που με ικανοποίηση  χάρισε το πιο ζεστό του χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, θα συνεχιστεί σε διάφορα θέατρα και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Το ξενοδοχείο μας πιστοποιήθηκε με το σήμα «Ελληνικό Πρωινό» για το μοναδικό από άποψη επιλογών και γεύσεων πρωινό, βασισμένο κατά κύριο λόγο στην ελληνική μαγειρική παράδοση και τους καρπούς της ελληνικής γης.