Nantin Hotel Ioannina
Nantin Hotel Ioannina

ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Πόλη μακράς παράδοσης και ιστορίας, προσφέρει σε κάθε επισκέπτη αναρίθμητα ιστορικά μνημεία και μουσεία, ενώ η απίστευτη φυσική ομορφιά της αποτελεί παράδεισο για όλους τους λάτρεις του οικολογικού τουρισμού. Το ιστορικό κάστρο των Ιωαννίνων, το Νησάκι της Κυρά Φροσύνης, το Σπήλαιο του Περάματος, το Μουσείο του Βρέλλη και το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα των Ιωαννίνων, ενώ τα ξακουστά Ζαγοροχώρια αποτελούν μοναδική ευκαιρία χαλάρωσης και απόδρασης στη φύση!

ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το κάστρο των Ιωαννίνων, χτισμένο το 528 μ.Χ. επί Ιουστινιανού, αποτελεί το αρχαιότερο Βυζαντινό κάστρο. Υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο διοίκησης σε όλη την Ελλάδα, κατά την περίοδο επικράτησης του Αλή Πασά. Σε κάθε σημείο του κάστρου αναβιώνει ο θρύλος του κι ο έρωτας του με την Κυρά Βασιλική, αλλά και την αγαπημένη του γιου του.

ΝΗΣΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Το Νησί των Ιωαννίνων είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά σε λίμνη που κατοικούνται. Έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την πόλη, καθώς συνδέεται άμεσα με την παρουσία και τη δράση του Αλή Πασά. Εκεί βρίσκεται το σπίτι του, καθώς και οι τρύπες από τις σφαίρες εναντίον του, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας τού Χουρσίτ Πασά. Σπουδαίο επίσης, χαρακτηριστικό του νησιού είναι η πληθώρα μοναστηριακών συγκροτημάτων.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ


Στα ορεινά της Ηπείρου, πίσω από το βουνό Μιτσικέλι βρίσκεται η περιοχή του Ζαγορίου. Το Ζαγόρι εκτείνεται σε 1.053 τ.χλμ και σε ύψος από 500 έως 2.500 μέτρα. Αποτελείται από 47 ιδιαίτερης ομορφιάς χωριά, τα λεγόμενα Ζαγοροχώρια. Τα γνωστότερα εξ αυτών είναι το Μονοδένδρι, το Τσεπέλοβο, ο Βίκος, το Δίλοφο, οι Κήποι, το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, το Κουκούλι, η Βίτσα, τα Άνω και Κάτω Πεδινά οι Νεγάδες, το Σκαμνέλι κ.α.

ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Το Σπήλαιο Περάματος απέχει 4 χιλιόμετρα από το κέντρο των Ιωαννίνων και αποτελεί ένα από σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου χάρη στη υπέροχη φυσική ομορφιά των σταλακτιτών και σταλαγμιτών του. Το 1940 χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους της πόλης ως καταφύγιο για την προστασία από τους βομβαρδισμούς της Ιταλίας, ενώ το 1945 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιστημονική χαρτογράφησή του από την Άννα και τον Ιωάννη Πετρόχειλο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ


Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη βρίσκεται στο Μπιζάνι και συγκεκριμένα στο 14ο χλμ Ιωαννίνων – Αθηνών. Η προεπαναστατική περίοδος, τα γεγονότα του 1821, καθώς και οι εικόνες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου αποτελούν τις 3 θεματικές ενότητες του Μουσείου. Επιπλέον, τα κέρινα ομοιώματα βρίσκονται σε πραγματικό μέγεθος και αναπαριστούν επακριβώς τα περιβαλλοντικά δρώμενα της εποχής.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ


Το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, κατασκευασμένο τον 3ο αιώνα π.Χ. από τον βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και βρίσκεται σε απόσταση 22 χμ από το κέντρο των Ιωαννίνων. Είναι χωρητικότητας 18.000 θέσεων και ήταν τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης. Ακόμα και σήμερα, πραγματοποιούνται ορισμένες παραστάσεις στο χώρο του θεάτρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τοποθεσια Ξενοδοχειου

Τοποθεσια Ξενοδοχειου Τοποθεσια Ξενοδοχειου

Ιωάννινα

About Ioannina About Ioannina

Το ξενοδοχείο μας πιστοποιήθηκε με το σήμα «Ελληνικό Πρωινό» για το μοναδικό από άποψη επιλογών και γεύσεων πρωινό, βασισμένο κατά κύριο λόγο στην ελληνική μαγειρική παράδοση και τους καρπούς της ελληνικής γης.